Buro SplitstepZo werken wij

Wij beginnen onze trajecten altijd met een eerste gesprek, een verkenning van de coachvraag van jou of de ontwikkelingsbehoefte van jouw team. Vandaar uit stemmen we met elkaar af welke aanpak helpend is, is dat 1 op 1 coaching, gaan we met het hele team aan de slag of combineren we dit? Integrale coaching is de centrale werkwijze van onze coaches, tegelijkertijd is onze benadering er 1 welke voorbij gaat aan methoden, gericht op de ontdekking wie je wezenlijk bent en hoe je vandaar uit je beweegt in een team in jouw organisatie.

In onze aanpak hanteren we twee invalshoeken: we helpen je keuzes te maken die beter bij je passen en we helpen je beter om te gaan met nare gevoelens.

Andere keuzes maken

In onze vroege levensjaren leren we van onze ouders wie we behoren te zijn en hoe we ons moeten gedragen. Daar wordt het fundament gestort waar we de rest van ons leven op bouwen. Dat fundament bestaat uit diep gewortelde en vaak onbewuste overtuigingen. Die willen ons later in het leven nog wel eens in de weg zitten. Zo zitten we soms gevangen in situaties waar we niet gelukkig van worden. En daar hebben we dan zelf en vaak ook onze omgeving last van.

Onze werkwijze is gericht op “funderingsherstel”. We onderzoeken die diepste overtuigingen. Hoe ze ons belemmeren vrij in het leven (en werk) te staan en onszelf volledig tot ontwikkeling te laten komen. Hoe ze ons soms aanzetten tot gedrag waar we eigenlijk niet blij mee zijn.

Wij brengen die overtuigingen naar de oppervlakte. Daar, waar we ons ervan bewust kunnen zijn, leren we dat je ook andere keuzes kunt maken. Dat je overtuigingen hebt die je niet meer dienen en die je los kunt laten. Dat je zo jezelf kunt bevrijden van gedrag dat je niet meer helpt. Dat er dan ruimte in je leven ontstaat om in vrijheid keuzes te maken. En daarmee bevrijden we ook de energie die in elk van ons zit om vol in het leven te staan. In deze reis willen we graag jouw gids zijn.

Beter omgaan met nare gevoelens

Sommige situaties waarin we terecht komen, roepen nare gevoelens bij ons op. Dat vinden we niet fijn en meestal verzetten we ons tegen die gevoelens. We drukken ze weg, zoeken afleiding om ze niet te hoeven ervaren. Helaas verdwijnen die gevoelens niet. Ze blijven zich roeren onder de oppervlakte. En met enige regelmaat poppen ze weer op (en ga je je er weer tegen verzetten). Dat kost allemaal energie. Energie die verloren gaat om te doen waar je echt blij van wordt.

Onze weg is een andere. Uit verschillende wijsheidstradities blijkt dat niet het vervelende gevoel ons het meest hindert, maar ons voortdurend verzet ertegen. Als we dat verzet kunnen loslaten, en de (vervelende) gevoelens er “gewoon” even kunnen laten zijn, dan blijken ze op te lossen.

Het vraagt best wat oefening om deze weg te bewandelen, en daar helpen wij bij. Met als resultaat dat je al die energie die je nu steekt in het niet hoeven voelen van die nare gevoelens opeens beschikbaar krijgt om (vrij) keuzes te maken, je natuurlijk aangeboren creativiteit tot uiting te brengen en een rijker leven te leiden.

Wie zijn wij

Vanuit mijn passie voor ontwikkelingsgerichte coaching en training begeleid ik individuen en teams met een duidelijke coachvraag. Ik ben zelf ondernemer, senior coach en trainer en heb het vermogen echt contact te maken met zowel de mens als de organisatie. Ik ontmoet de mens in organisatie precies op de plek waar ze zijn en vandaar uit mag er beweging ontstaan.

Ik heb een afgeronde HBO opleiding aangevuld met een post-HBO opleiding tot loopbaancoach, recovery coach en in 2022 integrale coaching en therapie.

Persoonlijk heb ik geleerd hoe me te bewegen richting vrijheid, heelheid en authenticiteit. Ik heb ervaren hoe een aanwezige, open en waarachtige houding helpt bij zelfonderzoek en hoe van daar uit ontdekt kan worden wat er mag ontstaan. Naast bewust worden is ook beoefening, bereidheid om af te leren, 'onder ogen komen', en ‘in actie komen’ een essentieel deel van mijn benadering.

Belangrijke waarden voor mij zijn:
• openheid – open voor ruimer en vrijer, het nieuwe en onbekende.
• moed – om beslissingen te nemen, om stappen te zetten, maar vooral om authentiek te durven zijn.
• vertrouwen – verwijzend naar een diepe veiligheid en basis.

Ik ben al zo'n 20 jaar leidinggevende en doe dat van nature met een coachende stijl. In die tijd leerde ik dat de grootste groei in het werk ontstaat wanneer iemand zich ontwikkelt als mens. Bijvoorbeeld door het ontdekken en vervolgens loslaten van oude, belemmerende overtuigingen. Zo heb ik veel medewerkers kunnen helpen om beter te worden in hun werk, gelukkiger in hun leven en carrièrestappen te maken. In 2022 heb ik mijn eigen fundament als coach verstevigd met de opleiding Integrale Coaching en Therapie.

Ik heb zelf heb ervaren hoeveel het kan betekenen dat iemand oprecht betrokken bij je is, naar je luistert, vragen stelt en soms de vinger op de zere plek legt. Dat wil ik ook graag voor een ander betekenen. Wanneer ik een ander mag helpen zichzelf oprecht te onderzoeken, zich dieper te leren kennen en daarin te ontdekken dat er veel meer vrijheid is dan eerder gevoeld werd, dan ben ik een blij mens.

Belangrijke waarden voor mij zijn:
- eerlijkheid – ook als de waarheid even wat minder leuk is
- verbinding – dat geeft kracht om persoonlijke uitdagingen aan te gaan
- gelijkwaardigheid – want we zijn weliswaar verschillend, maar niet ongelijkwaardig.

Vragen?

Stel ze hier

Regio

Randstad
Zwolle en omgeving

Contact

06 11 29 79 79
info@burosplitstep.nl